Què va ser el CicloBCN21?

El CicloBCN21 va ser un esdeveniment celebrat a Barcelona del 5 al 10 d’octubre de 2021, amb l’objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, saludable i respectuós amb el medi ambient. Aquest esdeveniment va ser clau per destacar el paper de les bicicletes en la mobilitat urbana, un tema que adquireix cada vegada més importància a les ciutats modernes, preocupades per la contaminació i la congestió del trànsit.

L’esdeveniment va incloure tres congressos internacionals de gran rellevància en el món del ciclisme: la Conferència EuroVelo i de Cicloturisme 2021, que va posar el focus en el cicloturisme europeu; la 7a Conferència Internacional de Ciclisme, que va tractar els avenços i novetats tecnològiques relacionades amb la bicicleta; i la 18a Conferència Ibèrica «La Bicicleta i la Ciutat», on es van compartir experiències sobre l’ús de la bicicleta a les ciutats espanyoles i portugueses. Aquests congressos van reunir experts i entusiastes del ciclisme per discutir sobre el futur d’aquest mitjà de transport i la seva expansió en àmbit internacional, especialment dins del marc europeu.

El CicloBCN21 va ser possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i diverses entitats i associacions ciclistes, com FEM BICI i ConBici, amb el suport de voluntaris d’arreu del territori. Aquestes institucions van unir esforços per crear una plataforma on es poguessin intercanviar idees i experiències que impulsessin l’ús de la bicicleta com a part del sistema de mobilitat sostenible.

El festival va concloure amb el Festival de la Bicicleta el 10 d’octubre, que es va celebrar al Passeig de Lluís Companys. Aquest festival, obert a tota la ciutadania, va incloure exposicions, activitats i espais on empreses i associacions relacionades amb el ciclisme van mostrar els seus productes i projectes. A causa de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19, es van implementar mesures de seguretat per evitar aglomeracions, com l’ampliació dels espais d’exhibició i la limitació d’algunes activitats tradicionals. Tot i això, el festival va ser un èxit i va servir per reafirmar el compromís de la ciutat amb un model de mobilitat més segur, saludable i sostenible.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *